lördag 27 oktober 2012

Clouds

Men, när det plötsligt blir en samling med en-färgade remsor, då kommer molnen fram!
Ofta hör man ordet "fröjd"i samband med jul. Fröjd är min favorit ord. För mig är Fröjd och Kvilting utbytbara med varandra. Det är en himla fröjd att hålla på med kvilting!

Clouds

Här är det moln på en lasagne kvilt med julremsor. Men inte behöver det vara dyster för det! Titta hur kviltmönstret tillåter tygets design vara höjdpunkten.

Sländor

Här ser man hur en bård kan fånga och binda ihop färgerna. Jag njuter och älskar färger!

Sländor

Nej! Jag kan inte tröttna på dem! Inte på lasagne kviltar och inte på sländor! Det är så roligt att se det växa fram! Här är det en tjusig batik rulle som får liv.

Sländor

Lasagne kvilt i häftiga barn-vänliga färger. Här kan man ana att sländorna har ett helt annat tempo när de flyger! Ibland är det kanske bra att dygnet endast har 24 timmar, för annars hade jag varit frestad att sy en liknande av nästan alla jag får in! "Jag vill ha!" begäran finns nära till hands!

Sländor

Ja, här kommer ytterligare lasagne kviltar med sländor. Trots samma mönster både till toppen och även till kviltmönster, är aldrig två lika. Ibland kan t.o.m. en annan bård ändra kviltens karaktär. Ovan, en fröjd i lugna färger där sländorna glider långsamt runt!

onsdag 24 oktober 2012

Shady Trail

Så här fint blev det! Kvilten får liv och blir så så vacker! Jag förundras själv varje gång! Denna var vacker innan, men blir ännu snyggare! Jag har ett härligt jobb!

Shady Trail

Ett nytt mönster med inbyggd grönska!

Shady Trail --Skuggig Väg

Här har vi en vacker batik kvilt-----än så länge oskrivet ......

måndag 15 oktober 2012

lördag 6 oktober 2012

Sländor

Lyckades ta en närbild av en sländor innan den flög iväg!
Jag är också sugen på att sy en lasagne kvilt!!!!!!

Sländor

Ja, en till! Och alla blir ändå så olika! Det är det som är så fascinerande! Här syns Sländor som flyger runt och ingjuta liv och rörelse.

Cotton Candy

Här kommer en lasagne, jelly roll, rulltårta, eller marathon kvilt! Det kvittar vad man kallar det. Den är sååå tacksam för mig att kvilta då kviltningen kompletterar dem enkla rader och dem samstämda färger och mönstrar i tygen. Här syns Cotton Candy-spynnet socker. Urtjusigt, tycker jag!

måndag 1 oktober 2012

Plush Plumes

Så här underbart blev det! Lite kvinnligare. Ljuvligt. Och så vackert! Och så roligt jag hade att se det växer fram! Tack för mig!

Plush Plumes

Här se ni en "oskrivit" kvilt. Ett väldigt strikt mönster med massa fina spetsar i stjärnorna gjorde att vi kände för att "mjuka" till det med kvilt mönstret. Här valde vi även en beige tråd som "jämnade till" övergången mellan den vita och brun/grå.